"Sleutel naar efficiënt bestelproces"

Snelheid en controle door bestelapp
Vastgoed Onderhoud Centrale (VOC)

Vastgoed Onderhoud Centrale (VOC) is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van ruim 56.000 woningen. De BMN Connect bestelapp vormt hierbij een belangrijke tool. Uitvoerder Tom van den Berg was als praktijkdeskundige nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze app. “Wij wilden centrale regie over alle gebruikte materialen en prijzen. Dat is gelukt en geeft rust. Maar de app biedt veel meer voordelen.”

Vanuit Utrecht, Oegstgeest, Amersfoort en Arnhem/Nijmegen rijden dagelijks maar liefst 175 vakmannen met hun busje langs de huurders van woningcorporatie Portaal. Niet voor projectmatig onderhoud of renovaties, maar voor dagelijks onderhoud. Dit varieert van het herstellen van een deurkruk tot het compleet vervangen van een keuken of douche, zowel in bewoonde staat als bij mutatie.

Druk op de knop en klaar
In twee van de vier VOC-vestigingen is de BMN Connect app al volledig in het bestelproces geïntegreerd. “Het is zo handig omdat wij steeds materialen voor kleine projecten per individuele woning nodig hebben. In de app kunnen we alles snel opzoeken, inclusief productomschrijving. Bestellingen worden automatisch opgeslagen en zijn eenvoudig terug te vinden. Sterker nog: voor vergelijkbare ingrepen kunnen we bestellingen kopiëren en bewerken. Tegelkleurtje aanpassen, druk op de knop en klaar.”

 

Snelheid en controle
“Onderhoudsbedrijven zoals wij hebben behoefte aan snelheid en controle”, licht Tom toe. “Voorheen gingen er bijvoorbeeld allerlei Excelsheets rond met materialen en prijzen. En iedereen kon erin rommelen. Met deze app is dat verleden tijd. Ik geef wijzigingen door aan BMN, zij voert ze door in de app. Klaar. Al onze opzichters en woninginspecteurs gebruiken nu de juiste materialen en prijzen.”

Blije gezichten
BMN-filialen in de buurt maken de bestellingen klaar en bezorgen deze just-in-time op locatie. Tom: “Deze pakketten bevatten alle materialen die we nodig hebben, van tegels en lijm tot zandcement. We grijpen nooit mis. Zo is BMN op allerlei manieren een echte partner in procesverbetering. Meer gemak, minder faalkosten en blije gezichten.”

Gratis demo?

Kunnen wij vrijblijvend een demo van de bestelapp voor jouw organisatie maken? Of heb je andere vragen? Mail ons.